James Comey: Donald Trump este „inapt moral\" să fie președinte
Foto: radiochisinau.md

James Comey: Donald Trump este „inapt moral\" să fie președinte

6 știri, 6

"Nu cred în poveștile potrivit cărora el ar fi deficient mintal sau în primele etape ale demenței", a spus James Comey, potrivit unui transcript al ABC. "Nu cred că este inapt medical. Cred că este inapt moral să fie președinte", a subliniat el.

"Președintele nostru trebuie să întruchipeze respectul și să adere la valorile care se află în inima țării noastre. Cea mai importantă (dintre aceste valori) fiind adevărul. Acest președinte nu este capabil să o facă", a continua James Comey.

Trump l-a demis pe Comey în 2017. Liderul de la Casa Albă a acuzat modul în care FBI a desfășurat ancheta asupra folosirii ilegale de către democrata Hillary Clinton a unui server privat pentru e-mailurile ei în timp ce era secretar de stat.

Președintele a criticat, de asemenea, ancheta FBI asupra suspiciunilor de înțelegere secretă între echipa lui Trump și responsabili ruși în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Marți, urmează să fie lansată o carte de 300 de pagini sub semnătura lui James Comey și intitulată 'A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership' în care îl descrie pe Donald Trump drept o persoană 'detașată de adevăr și de valorile instituționale', 'condusă de ego' și care 'pretinde loialitate personală'.

La rândul său, Donald Trump s-a dezlănțuit încă o dată duminică împotriva fostului șef al FBI într-o serie de mesaje pe Twitter.

''El este o bilă de noroi slabă...

    Citește pe radiochisinau.md