Fostul director executiv al sucursalei estoniene a Danske Bank, găsit mort3Foto© deschide.md

Fostul director executiv al sucursalei estoniene a Danske Bank, găsit mort

, 4 știri, 15 vizualizări

Fostul președinte al filialei estone a băncii Danske Bank, aflată în centrul unor investigații internaționale într-un imens scandal de spălare de bani, a fost găsit mort lângă locuința sa din Estonia, conform presei aparent fiind vorba despre o sinucidere, relatează agențiile AFP și Reuters.

Poliția a găsit cadavrul lui Aivar Rehe, în vârstă de 56 de ani, în grădina casei sale din apropiere de capitala Tallinn, la două zile după anunțarea dispariției sale. ''Nu există nicio urmă de violență pe corpul său și nimic nu sugerează un accident'', a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției estone. Aivar Rehe a condus sucursala estonă a Danske Bank între anii 2008 și 2015, cu doi ani înainte ca această bancă să ajungă în mijlocul unui scandal de spălare de bani.

Danske Bank este investigată în prezent în Danemarca, Estonia, Marea Britanie și SUA pentru spălare de bani prin intermediul sucursale sale estone. Banca este acuzată că între anii 2007 și 2015 a efectuat prin intermediul filialei sale din Estonia operațiuni de spălare de bani în valoare de circa 209 miliarde de euro, în special în favoarea unor cetățeni ruși. Aivar Rehe era doar martor în această investigație.