Fostul premier Vlad Filat ar fi blocat salvarea Băncii de Economii2Foto© prime.md

Fostul premier Vlad Filat ar fi blocat salvarea Băncii de Economii

, 5 știri, 24 vizualizări

Fostul premier Vlad Filat a blocat salvarea Băncii de Economii, pas care putea fi făcut la începutul anului 2013, prin capitalizarea instituției. Declarația a fost făcută de președintele Comisiei de anchetă privind investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, după audierile de astăzi, a fostului președinte al Parlamentului Igor Corman, dar și a fostului președinte al Consiliului de Administrație al BEM, Victor Bodiu.

Ultimul este nașul de cununie al deputatului PAS Dumitru Alaiba, care este membru al comisiei parlamentare pentru elucidarea fraudei bancare. Tot Alaiba a fost cel care, în 2013, când era consilierul lui Filat, spunea că la Banca de Economii totul va fi bine.

"Era posibil de salvat BEM și asta era solicitarea Fondului Monetar Internațional, era solicitarea Băncii Mondiale. Ei credeau că capitalizarea băncii cu privatizarea ulterioară la prețuri reale este ceva posibil.  Nu s-a dorit acest lucru. A fost blocat de factori politici. Vlad Filat a blocat acest lucru", a declarat președintele comisiei de anchetă a fraudei bancare Alexandru Slusari.