Fostul președinte al Franței va fi judecat pentru acte de corupție6Foto© deschide.md

Fostul președinte al Franței va fi judecat pentru acte de corupție

, 9 știri, 3 vizualizări

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy a fost acuzat, miercuri, pentru acte de corupție, într-o investigație privind interceptări telefonice. Dosarul se referă la finanțarea ilegală a campaniei electorale de către moștenitoarea companiei L’Oreal, Liliane Bettencourt. De asemenea, Parchetul Național Financiar (PNF) a cerut în octombrie 2017 trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy pentru „corupție, trafic de influență și încălcarea secretului profesional” în acest caz. scrie Mediafax.

Înalta Curte de Casație a validat miercuri trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy. Instanța supremă a respins apelul formulat de Thierry Herzog, avocatul lui Nicolas Sarkozy.

Fostul președinte al Franței încerca să evite un proces pentru corupție și trafic de influență.

Nicolas Sarkozy este acuzat că a încercat să obțină în 2014, prin intermediul avocatului său, informații secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat al Curții de Casație în dosarul Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informațiilor secrete despre conversații telefonice interceptate în anchetă.