Fostul președinte Nicolas Sarkozy, reținut în Franța
Foto: unimedia.info

Fostul președinte Nicolas Sarkozy, reținut în Franța

26 știri, 9

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut azi dimineață într-un caz referitor la finanțarea ilegală a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidențiale din 2007, pe care le-a câștigat. Sarkozy se află în prezent în arestul poliției judiciare din Nanterre, unde este audiat.

Potrivit informațiilor, este pentru prima dată când fostul șef al statului francez este audiat de la deschiderea unei anchete judiciare în acest dosar, în aprilie 2013. Sarkozy poate fi reținut pentru cel mult 48 de ore și ar putea fi prezentat judecătorilor care vor decide plasarea sau nu în arest preventiv, scrie AgerPres.

De la publicarea, în mai 2012 pe site-ul Mediapart, a unui document libian care evoca finanțarea campanie lui Nicolas Sarkozy de către regimul din Libia al lui Muammar Ghadafi, investigațiile magistraților au avansat considerabil, amplificând suspiciunile legate de finanțarea campaniei electorale din 2007 a fostului președinte francez.

În noiembrie 2016, în pline alegeri primare ale partidului Republicanii, intermediarul Ziad Takieddine a afirmat că transportase suma de 5 milioane de euro cash de la Tripoli la Paris, la finalul lui 2006 și începutul lui 2007, înainte de a preda banii lui Claude Guéant, care ulterior au ajuns la Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de interne.

Până în prezent, Sarkozy a respins toate acuzațiile de finanțare ilicită a campaniei sale ...

    Citește pe realitatea.md