Fostul șef al IGP: „Sunt gata să răspund pentru toate cele presupuse© publika.md

Fostul șef al IGP: „Sunt gata să răspund pentru toate cele presupuse

, 5 știri, 9 vizualizări

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari susține că tot mai mulți șefi ai inspectoratelor de poliție din țară sunt impuși să demisioneze din funcțiile pe care le dețin. Totodată, el precizează că pleacă oameni profesioniști, care au fost instruiți, atât din banii statului, cât și din surse financiare europene.

Într-o postare pe Facebook, Alexandru Pînzari susține timp de trei ani, timp în care a activat în calitate de șef al IGP, s-a investit foarte mult în polițiștii din întreaga țară. Acesta recomandă conducerii noi de la Inspectoratul General al Poliției să nu demită oameni profesioniști în care s-a investit timp, pentru că acum, cunoștințele acestora pot fi valorificate pentru siguranța cetățenilor.

Postarea vine la o lună după ce Alexandru Pînzari și-a depus cererea de demisie. În locul acestuia, în funcția de interimar a fost numit Gheorghe Balan, cumătrul lui Andrei Năstase. Responsabili din cadrul serviciului de presă al IGP ne-au confirmat faptul că în ultima perioadă, mai mulți angajați din sistem au plecat din funcție, dar precizează că aceștia ar fi făcut-o din propria dorință.