Fostul vicepreședinte de Criuleni și șoferul ex-președintelui de raion, reținuți de CNA
Foto: www.moldova.org

Fostul vicepreședinte de Criuleni și șoferul ex-președintelui de raion, reținuți de CNA

11 știri, 35

Fostul vicepreședinte al raionului Criuleni și șoferul ex-președintelui de raion au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Aceștia sunt bănuiți că ar fi beneficiat de mijloace financiare din fondurile europene, acționând în complicitate cu alți agenți publici din cadrul Consiliului Raional Criuleni.

Bănuiții ar fi estorcat și primit bani în proporții deosebit de mari pentru a nu bloca activitatea a două proiecte investiționale europene și pentru a determina Consiliul să transfere 10 % din finanțare în conturile acestora.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar în privința lor urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Amintim că, încă două persoane au fost reținute săptămâna trecută, fiind bănuite de pretinderea a aproximativ 1 700 000 de lei de la câțiva agenți economici, implicați în executarea unor proiecte europene. Este vorba de fostul președinte al raionul Criuleni și un manager de proiect.

Potrivit materialelor examinate, s-a constatat că, în 2012, Consiliul Raional Criuleni a semnat cu Asociația pentru Studii Sociale Aplicate “ASSTREIA” un Memorandum de colaborare pentru atragerea de investiții în vederea dezvoltării durabile a localităților din raion.

Un an mai târziu, semnatarii au reușit obținerea a două contracte de grant, în valoare de peste 2 000 000 de euro, pentru proiectul “CBCRuR Waste”, Consiliul Raional Criuleni având cal...

    Citește pe moldova.org