Fracțiunea Partidului „Șor” solicită ca patentele de întreprinzător să nu aibă termen de valabilitate3Foto1Video© publika.md

Fracțiunea Partidului „Șor” solicită ca patentele de întreprinzător să nu aibă termen de valabilitate

, 5 știri, 5 vizualizări

Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” solicită modificarea mai multor articole din Legea cu privire la patenta de întreprinzător, astfel încât să nu existe termen de valabilitate pentru aceste acte și să nu se pună problema de eliminare a patentelor. Un proiect de lege în acest sens va fi înregistrat la Parlament. Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, în cadrul unui briefing de presă.

„Pentru zeci de mii de oameni, activitatea în baza patentei de întreprinzător este singura sursă de existență, în condițiile în care salariile și pensiile sunt mizere. Oameni, care aduc anual milioane de lei în buget, timp de 20 de ani, au fost nevoiți să stea pe baricade pentru a-și apăra drepturile. De asemenea, au fost folosiți de diverși politicieni, care nu urmăreau decât să-și atingă scopurile politice și să obțină dividende pe seama suferinței patentarilor”, a declarat deputatul Vadim Fotescu.

Parlamentarul a mai semnalat faptul că micii întreprinzători sunt lipsiți de siguranța zilei de mâine, fiind nevoiți an de an să-și prelungească patentele și să cheltuiască bani din bugetul familiei pentru achitarea taxelor acestora. În plus, pandemia de coronavirus i-a afectat foarte mult, inclusiv pe micii întreprinzători, care au fost nevoiți să-și închidă afacerile.