Fracțiunea PLDM transmite CC proiectul de lege privind modificarea articolului 13 din Constituție

Fracțiunea PLDM transmite CC proiectul de lege privind modificarea articolului 13 din Constituție

11 știri, 12

Fracțiunea Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va expedia astăzi Curții Constituționale, spre avizare, un proiect de lege ce prevede modificarea articolului 13 din Constituție prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu sintagma „limba română”. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii, Tudor Deliu.

După cum comunică TRIBUNA, Deliu a menționat că au fost înregistrate cele 34 de semnături necesare și a mulțumit colegilor care susțin această inițiativă.

„Astăzi von transmite proiectul la CC și sperăm că, în scurt timp, cu votul tuturor deputaților vom restabili adevărul istoric”, a declarat Tudor Deliu.

De menționat că, în nota informativă a proiectului se precizează că temei pentru elaborarea acestuia a servit Hotărârea Curții Constituționale din 2013, care a statuat că „în cazul existenței unor divergențe între textul Declarației de Independență și textul Constituției, textul constituțional primar al Declarației de Independență prevalează”. Proiectul de lege elaborat de deputații liberal-democrați vine să restabilească consecvența și forța juridică a prevederilor Constituționale prin excluderea posibilității producerii unor confuzii referitoare la limba oficială a statului Republica Moldova.

Cristina Gurez

    Citește pe tribuna.md


    Igor Dodon, 9 luni
    Igor Dodon amenință cu blocarea inițiativei parlamentare de modificare a Constituției p...