Franța este pregătită să atace Siria
Foto: medianews.md

Franța este pregătită să atace Siria

5 știri, 5

Un înalt oficial al armatei franceze a declarat joi că forțele sale sunt pregătite să atace ținte din Siria dacă acolo vor fi folosite arme chimice în așteptata ofensivă a guvernului de a relua sub control provincia nordică Idlib.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rusia, un aliat al președintelui Bashar al-Assad, a reluat atacurile aeriene asupra insurgenților din Idlib, marți, după săptămâni de bombardamente și atacuri ale artileriei forțelor pro-guvernamentale siriene asupra ultimei enclave majore a rebelilor, scrie www.digi24.ro.

„Suntem pregătiți să atacăm dacă arme chimice vor fi folosite din nou”, a spus Francois Lecointre, șeful forțelor armate franceze, citat de News.ro. „Pot fi conduse (atacurile, n.r.) la nivel național, dar este în interesul nostru să facem asta cu cât mai mulți parteneri”.

În luna aprilie, Franța, Statele Unite și Marea Britanie au lansat peste 100 de rachete spre țintele pro-guvernamentale ca represalii la un posibil atac cu gaz otrăvitor.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ideea unei ofensive în Idlib a alarmat agențiile internaționale. ONU a transmis că aproximativ jumătate dintre cele 3 milioane de oameni care trăiesc în zona de nord-vest controlată de rebeli au fost evacuați. Este estimat că în regiune se află circa 10.000 de jihadiști.

Lecointre a mai spus că se așteaptă ca ultimele zone de rezistență ale or...

    Citește pe medianews.md