Ce ajutor financiar va oferi statul persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Rîșcani
Foto: www.prime.md

Ce ajutor financiar va oferi statul persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Rîșcani

11 știri, 28

Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" va oferi câte 40 de mii de lei persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din blocul de pe bulevardul Moscovei. Despre acest lucru a anunțat Vlad Plahotniuc, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, reprezentanții fundației vor tot sprijinul necesar în funcție de necesitățile celor care au avut de suferit în urma deflagrației.

Fondatorul Edelweiss a transmis condoleanțe tuturor familiilor și apropiaților celor decedați.

"Regret nespus tragedia din sectorul Râșcani. Le transmit condoleanțe tuturor familiilor și apropiaților celor decedați în urma exploziei, iar răniților le doresc sănătate și putere să-și revină cât mai repede.

Dincolo însă de gândurile noastre de solidaritate, oamenii care au suferit în urma acestei tragedii au nevoie și de ajutor concret.

Am discutat cu prim-ministrul Pavel Filip, înțeleg că s-au găsit soluții ca statul să refacă locuințele distruse. Prioritar, acum se lucrează la asigurarea siguranței întregii clădiri afectate.

Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" le va oferi sprijin financiar oamenilor care au avut de suferit. În prima etapă, fiecare familie cu victime și cei, ale căror apartamente au fost distruse, vor primi în regim de urgență câte 40 de mii de lei. De asemenea, reprezentanții fundației vor lua legătura cu victimele și cu autoritățile, pentru a stabili și alte modalități de sprijin...

Citește pe publika.md