Fundația Soros Moldova îi amintește socialistului Țîrdea că a primit bani de la organizație în timpul studenției5Foto© timpul.md

Fundația Soros Moldova îi amintește socialistului Țîrdea că a primit bani de la organizație în timpul studenției

, 9 știri, 9 vizualizări

Fundația Soros Moldova, atacată în repetate rânduri în ultima perioadă de către deputatul socialist Bogdan Țîrdea, și-a manifestat regretul față de atitudinea politicianului, amintindu-i că la un moment dat chiar el a beneficiat de sprijinul său financiar.

„În cei 28 de ani de activitate, Fundația Soros-Moldova a acordat burse miilor de tineri care ulterior au devenit profesioniști remarcabili: antreprenori, economiști, jurnaliști, sociologi, inclusiv politicieni. Printre aceștia se numără și deputatul Bogdan Țîrdea care în anul 1998 a fost învrednicit cu o bursă de merit de gradul III, în sumă de 500 de lei. În același an, cu susținerea Fundației, Bogdan Țîrdea a participat și într-o vizită de studiu la Iași, în calitate de lector al Universității Pedagogice de Stat ‘Ion Creangă’”, precizează fundația într-un comunicat.

„Este regretabil faptul că unii politicieni, în scopuri îndoielnice, periodic recurg la atacuri murdare la adresa lui George Soros sau a Fundației Soros-Moldova. Aceste atacuri, în realitate, sunt o ofensă la adresa cetățenilor care, cu susținerea donatorilor, depun eforturi constante pentru dezvoltarea Republicii Moldova, prin îmbunătățirea calității serviciilor sociale și a învățământului, consolidarea comunităților, combaterea corupției sau încurajarea antreprenorialului”, a spus Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova.