Fundația soției lui Igor Dodon, sponsorizată de fiul procurorului general al Rusiei11Foto© ziarulnational.md

Fundația soției lui Igor Dodon, sponsorizată de fiul procurorului general al Rusiei

, 15 știri, 5 vizualizări

Legăturile dintre președintele moldovean, Igor Dodon, și cel rus, Vladimir Putin, au o componentă financiară directă. Astfel, cel puțin 70 000 de euro au intrat în contul fundației „Din suflet”, a Galinei Dodon (soția președintelui Republicii Moldova), se arată într-un material publicat de portalul Centrului Român pentru Jurnalism de Investigații.

Potrivit unor documente confidențiale (care au originea în Republica Moldova) consultate de către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, pe 16 august 2017, în contul bancar pentru euro (deschis la Victoriabank din Chișinău) al fundației “Din suflet” a intrat suma de 70.000 de euro.

Numărul contului fundației, așa cum apare în documentele consultate de către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, este MD76VI022240300000223EUR. Acest număr de cont apare ca atare pe site-ul președinției moldovenești, la categoria “Prima Doamnă”, unde se vorbește de fundația “Din suflet”. De altfel, “Din suflet” are o pagină dedicată pe site-ul actual al președinției moldovene.

Cei care ne oferă acest suport nu doresc ca datele lor să fie făcute publice
Igor Dodon,
Reacția Președinției privind finanțarea fundației primei doamne,…