G7 vrea să pună în aplicare un mecanism de plafonare a prețurilor exporturilor de petrol rusesc până în decembrie2Foto© zdg.md

G7 vrea să pună în aplicare un mecanism de plafonare a prețurilor exporturilor de petrol rusesc până în decembrie

, 5 știri, 12 vizualizări

Grupul celor șapte cele mai bogate economii își propune să pună în aplicare un mecanism de plafonare a prețurilor exporturilor de petrol rusesc până pe 5 decembrie, dată la care intră în vigoare sancțiunile Uniunii Europene care interzic importurile maritime de țiței rusesc, a declarat miercuri, 27 iulie, un oficial de rang înalt al G7, scrie Reuters.

„Scopul aici este de a ne alinia la calendarul pe care UE l-a pus deja în aplicare. Vrem să ne asigurăm că mecanismul de plafonare a prețurilor intră în vigoare în același timp”, a declarat oficialul, care a cerut anonimatul.

G7 (Statele Unite, Canada, Japonia, Germania, Franța, Italia, Franța, Italia și Marea Britanie) a declarat luna trecută că va lua în considerare stabilirea unui plafon de preț pentru țițeiul rusesc pentru a limita veniturile din petrol pe care Moscova le folosește pentru a-și finanța invazia din Ucraina.