Gavrilița anunță noi majorări de salarii© tv8.md

Gavrilița anunță noi majorări de salarii

, 6 știri, 14 vizualizări

Gavrilița a anunțat că, începând cu septembrie, vor fi implementate careva măsuri extraordinare care nu sunt în calendarul obișnuit al creșterii salariilor și pensiilor. Respectiv, pentru angajații din sectorul public care au un salariu mai mic de 15.000 de lei, li se va acorda un ajutor unic de 3.000 de lei. De asemenea, Guvernul va oferi 1.500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de 5.000 de lei, iar copiii vor primi o alocație de până la 1.000 de lei pe lună, însă nu a fost precizat pentru care categorii de familii cu copii.

„În primul rând, vom veni și cu o anumită creștere de salarii în sectorul public, dar vom veni și cu un ajutor salarial unic, pentru a ajuta oamenii să facă față la aceste prețuri crescânde. Este vorba de o sumă de 3000 de lei - ajutor unic în sectorul public, pentru cei care au un salariu mai mic de 15.000 de lei. Vom veni și cu un ajutor pentru pensionari, vom acorda 1500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de 5000 de lei. Vom veni cu un ajutor pentru copii, vom crește alocația până la 1.000 de lei pe lună”, a precizat premiera.

Totodată, prim-ministra a vorbit și despre ajutorul care va fi acordat antreprenorilor, prin compensarea creșterii ratelor la dobândă.