Germania înăsprește restricțiile împotriva coronavirusului – numărul participanților la evenimente private va fi limitat2Foto© tv8.md

Germania înăsprește restricțiile împotriva coronavirusului – numărul participanților la evenimente private va fi limitat

, 5 știri, 3 vizualizări

Angajate în lupta împotriva noului coronavirus, țările cele mai afectate de tuberculoză au omis să o diagnosticheze, se arată în raportul anual al OMS, care estimează că această maladie pulmonară s-ar putea solda, în acest an, cu un număr cuprins între 200.000 și 400.000 de morți peste bilanțul de 1,4 milioane din 2019, în ciuda faptului că există tratament împotriva bolii, relatează AFP, citată de Agerpres.

O creștere cu 200.000 de morți ar aduce lumea la nivelul din anul 2015, iar o creștere de 400.000, la cel din 2012. Toate aceste riscuri apar în timp ce progresul realizat în lupta contra tuberculozei era deja considerat prea lent chiar și înainte de pandemia de coronavirus.

„Pandemia de COVID-19 amenință să submineze progresul realizat în acești ultimi ani. Impactul pandemiei asupra serviciilor de luptă contra tuberculozei a fost sever”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul raportului.