Gestionarea asistenței financiare europene, acordate Republicii Moldova, va fi monitorizată de CNA și Banca Europeană de Investiții
Foto: stirilocale.md

Gestionarea asistenței financiare europene, acordate Republicii Moldova, va fi monitorizată de CNA și Banca Europeană de Investiții

6 știri, 6

Centrul Național Anticorupție (CNA) și Banca Europeană de Investiții (BEI) și-au unit eforturile pentru a preveni, depista și curma infracțiunile legate de fraudarea fondurilor europene. Principiile de colaborare au fost incluse într-un Memorandum de înțelegere, semnat pe 2 mai, la Luxemburg de directorul CNA Bogdan Zumbreanu și șeful BEI Barbara Balke.

Potrivit documentului, părțile vor face schimb de informații în cadrul anchetelor privind practicile frauduloase și neconforme și se vor susține reciproc, în special în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor și tratarea cazurilor de interes comun. În acest context, Centrul Național Anticorupție și Banca Europeană de Investiții își vor acorda reciproc asistență în ceea ce privește anchetele efectuate și alte activități operaționale.

Asistența va include mijloace tehnice de anchetare; metode pentru prelucrarea și analizarea datelor; expertiză sau echipamente din domeniul tehnologiei informației. Informațiile furnizate de către parteneri vor fi întotdeauna considerate strict confidențiale și nu putea fi divulgate în afara organizației căreia îi sunt destinate.

    Citește pe stirilocale.md