Ghid de orientare în Orășelul Vinului. Află ce te așteaptă de Ziua Națională a Vinului4Foto2Video© radiochisinau.md

Ghid de orientare în Orășelul Vinului. Află ce te așteaptă de Ziua Națională a Vinului

, 5 știri, 3 vizualizări

Ziua Națională a Vinului își celebrează majoratul în mare stil: mai mult spațiu, mai multe zone, mai multe activități, mai multe vinuri de calitate și mai multe surprize pentru vizitatori! Cea de-a 18-a ediție a Zilei Naționale a Vinului (ZNV) – eveniment emblematic al țării noastre, va trece dincolo de Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), cuprinzând în premieră întreg Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” și strada pietonală „E. Doga” din Chișinău. În primul weekend din octombrie, ZNV va fi împărțită în mai multe zone tematice.

Tradițional, startul sărbătorii va fi dat în Piața Marii Adunări Naționale. De o parte și de alta a bulevardului Ștefan cel Mare, în perimetrul PMAN, vor fi amplasate standurile celor 70 de vinificatori, în funcție de zonele cu Indicație Geografică Protejată pe care le reprezintă. La cea de-a XVIII-a ediție, companiile vinicole vor oferi spre degustare oaspeților vinurile din roada anului 2019 și vinuri maturate, vor lansa noi produse, vor organiza degustări ghidate și masterclass-uri, iar vizitatorii vor putea cumpăra

vinurile la prețuri promoționale.

La intrările în Orășelul Vinului, pe bulevardul Ștefan cel Mare, va funcționa câte un infopoint, unde vizitatorii vor putea afla informații despre programul evenimentului și vor putea achiziționa Carnetul Degustătorului, dar și materiale promoționale cu identitatea vizuală a evenimentului.