Liberalii propun ca anul 2018 să fie declarat Anul Unirii
Foto: tv8.md

Liberalii propun ca anul 2018 să fie declarat Anul Unirii

11 știri, 3

„Este cunocut faptul că la anul se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. În legătură cu aceasta și dat fiind faptul că noi am fost primii care am dat startul unirii și toți românii vor sărbători centenarul unirii, credem că ar fi corect și noi cei care locuim în Republica Moldova, să anunțăm anul 2018 – an al unirii, iar Parlamentul să constituie o comisie fără reprezentanții din fracțiunea PSRM și PCRM, care să prezinte un plan de acțiuni legat de anul 2018”, a declarat Mihai Ghimpu.

„Ghimpu, spune cât ți-o plătit România pentru asta? Săptămâna trecută v-am propus bilete și posmagi. Treceți încolo dacă vreți, care e problema? Care Românie? Ce-i cu voi? Dacă aveți temperatură și probleme de sănătate, nu stați în Parlament și duceți-vă și tratați-vă. Constituția prevede că cei care atentează la dizolvarea statului, trebuie trași la răspundere. Propun ca procuratura să deschidă anchetă pe numele lui Ghimpu și să fie tras la răspundere”, a replicat Voronin.

Liderul liberalilor a ținut să menționează că nu vorbește de unirea României cu Republica Moldova, ci doar de o aniversare și de istorie: „Am votat independența acestui sta și am luptat pentru ea, iar tu erai pentru URSS. E vorba de istorie, care e problema aici?”.

În discuția dintre cei doi s-a implicat și socialistul Batrâncea care a menționat că liberalii își aduc aminte de unire doar atunci când sun în opoziție și au r...

    Citește pe tv8.md