Grecia impune teste rapide la Covid-19 pentru cei care intră în țară prin punctul de frontieră Promachonas3Foto© publika.md

Grecia impune teste rapide la Covid-19 pentru cei care intră în țară prin punctul de frontieră Promachonas

, 5 știri, 2 vizualizări

Toate persoanele care intră în Grecia, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19, rezultatul fiind comunicat imediat, informează digi24.ro.

„În conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene, începând cu data de 20 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19, rezultatul fiind comunicat imediat. Accesul pe teritoriul Republicii Elene va fi permis numai persoanelor care vor obține un rezultat negativ la testarea rapidă”, anunță Ministerul Afacerilor Externe din România. Sunt exceptați de la măsura testării rapide transportatorii de marfă.

Potrivit sursei, această nouă măsură are un caracter suplimentar, menținându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen.