Grecia | Sute de turiști blocați, printre care și români, pe insula Samothraki2Foto© publika.md

Grecia | Sute de turiști blocați, printre care și români, pe insula Samothraki

, 6 știri, 5 vizualizări

''De transport pe insulă se ocupa înainte o companie privată, cu trei nave, una doar de pasageri și două care transportau și mașini. Pe 27 iulie, când am ajuns noi, una era defectă, dar funcționau cea pentru pasageri și feribotul mare, SAOS2, cu care am mers și noi. Săptămâna trecută am aflat că s-a stricat și acesta, deci mai funcționa doar nava pentru pasageri.

Haos, cozi imense, lume panicată... Joia trecută au început să se audă zvonuri că se va aduce un feribot nou, mare, ca să salveze situația, Azores Express. Joi ne-au zis că vine vineri, vineri că vine sâmbătă...'', a declarat marți pentru Agerpres o turistă din România, Cristina Constantinescu, aflată în concediu în Samothraki împreună cu soțul și copilul și blocată pe insulă.

Din cauza acestei situații, mulți dintre turiștii rămași blocați pe insulă, care trebuiau să revină la muncă au fost nevoiți să își anunțe angajatorii și, de asemenea, să își drămuiască banii rămași și să doarmă în mașinile parcate în port, pentru a ocupa un loc la cozile imense.