Gripa a mai făcut o victimă în Republica Moldova. Care este situația epidemiologică din țară și ce RECOMANDĂ MEDICII
Foto: www.noi.md

Gripa a mai făcut o victimă în Republica Moldova. Care este situația epidemiologică din țară și ce RECOMANDĂ MEDICII

5 știri, 6

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că în perioada – ultimele 12 săptămâni ale anului 2016 – primele șase săptămâni ale anului 2018, au fost înregistrate 111 cazuri de gripă, inclusiv 35 cazuri confirmate de laborator, față de 922 cazuri de gripă sezonieră, înregistrate în aceeași perioadă a anului precedent. La13 decembrie a fost înregistrat decesul unui adolescent de 17 ani, domiciliat temporar în municipiul Chișinău, care s-a adresat cu întârziere medicului..

În total au fost înregistrate 146 051 cazuri infecții respiratorii acute severe, inclusiv 10 975 în săptămâna a șasea din acest an. Ponderea cazurilor SARI, din numărul total de internări în instituțiile medicale, indiferent de cauză, a variat între 3,1% – 4,7%.

În perioada săptămânilor 40/2017-06/2018 în laboratorul Infecții Virale, din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică au fost investigate la prezența virusurilor gripale și non-gripale, prin metoda molecular biologică, 482 probe de la persoane cu infecții respiratorii virale acute și simptome compatibile cu gripa, dintre care la 31 persoane a fost confirmat prezența virusului gripal de tip B, la 4 persoane a virusului gripal de tip A(H1N1)pdm09 și la 163 persoane a virusurilor non-gripale.

Toate persoanele nu au fost vaccinate contra gripei sezoniere. Pacienții au primit îngrijiri medicale conform protocoalelor clinice.

    Citește pe abcnews.md