Grosu, nemulțumit de rapiditatea cu care acționează ONU: Ne-am manifestat și am explicat asta secretarului general© noi.md

Grosu, nemulțumit de rapiditatea cu care acționează ONU: Ne-am manifestat și am explicat asta secretarului general

, 4 știri, 7 vizualizări

Președintele Parlamentului susține că autoritățile Republicii Moldova s-au plâns secretarului general ONU, că Agenția ONU pentru Refugiați nu acționează cu viteza cuvenită. Potrivit lui Igor Grosu, din cei 90.000 de refugiați ucraineni stabiliți în Moldova, doar 30.000 și-au primit banii promiși de ONU. Mult mai puține familii din Republica Moldova, care găzduiesc refugiați, au primit ajutorul financiar promis. Președintele Parlamentului spune că a existat propunerea din partea Chișinăului să fie mobilizați mai mulți operatori, astfel încât procesul de sprijin să fie urgentat, notează IPN.

Președintele Parlamentului spune că Agenția ONU pentru Refugiați, care și-a asumat responsabilitatea de a-i ajuta financiar atât pe ucrainenii care s-au adăpostit în Republica Moldova, cât și familiile de moldoveni care găzduiesc refugiați, nu acționează conform promisiunilor.

„Avem două linii de finanțare în contextul crizei refugiaților. O linie de finanțare pentru refugiați, bani pe care ONU îi acordă refugiaților. E vorba de 2.200 de lei. Și avem o linie de suport financiar pentru familiile-gazdă. Eu nu sunt mulțumit de felul în care ONU gestionează acest proces. Ultimele date arată că doar 30 de mii de refugiați au beneficiat de bani, în timp ce ei sunt 92.000.