Grupul farmaceutic elvețian Roche va lansa la sfârșitul lunii septembrie un test rapid pentru coronavirus© ziarulnational.md

Grupul farmaceutic elvețian Roche va lansa la sfârșitul lunii septembrie un test rapid pentru coronavirus

, 7 știri, 3 vizualizări

La finalul lunii septembrie ar putea fi lansat un test rapid de depistare a infecției cu noul coronavirus, al cărui rezultat apare în doar 15 minute. Anunțul a fost făcut marți, de reprezentanții grupului farmaceutic elvețian Roche, informează AFP, potrivit Agerpres.

Este vorba despre un test pentru antigenele SARS-CoV-2, care va fi lansat în parteneriat cu compania sud-coreeană SD Biosensor Inc. Testul va putea fi achiziționat, în primă fază, de statele care recunosc „marcajul CE”, etichetă obligatorie pentru produsele care urmează să fie comercializate în cadrul Uniunii Europene.

„La lansare, 40 de milioane de teste rapide SARS-CoV-2 vor fi disponibile în fiecare lună. Această capacitate va fi mai mult decât dublă la sfârșitul acestui an pentru a răspunde la cererea de teste a sistemelor de sănătate din întreaga lume'', a transmis grupul Roche, printr-un comunicat de presă.