Guvernul a aprobat semnarea Acordului moldo-român privind înființarea noului punctul de trecere Leova – Bumbăta, de la Prut5Foto© gov.md

Guvernul a aprobat semnarea Acordului moldo-român privind înființarea noului punctul de trecere Leova – Bumbăta, de la Prut

, 11 știri, 9 vizualizări

Un nou punct de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta urmează a fi deschis traficului internațional rutier, pe segmentul moldo-român. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind înființarea punctului de trecere.

Odată instituit, acesta va permite accelerarea și facilitarea traversării frontierei de către persoane și mijloace de transport, fluidizarea traficului transfrontalier și reducerea  timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate.

De asemenea, un nou punct la frontieră va contribui la îmbunătățirea capacităților de procesare a mijloacelor de transport care tranzitează Republica Moldova, dezvoltarea rețelei căilor comerciale pentru traficul transfrontalier și sporirea nivelului de securitate atât pe plan național, cât și regional.