Guvernul a instituit Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru din cauza situației epidemiologice critice4Foto© deschide.md

Guvernul a instituit Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru din cauza situației epidemiologice critice

, 10 știri, 3 vizualizări

Guvernul a instituit Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă premier. Se întâmplă în contextul în care în ultimele zile „se atestă un nivel critic al situației epidemiologice în Republica Moldova”, spun autoritățile. Noua entitate s-a întrunit vineri în prima ședință, prezidată de șeful interimar al Guvernului, Aureliu Ciocoi.

Platforma a fost creată pentru a oferi expertiză, consultanță și recomandări în gestionarea eficientă a situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului de tip nou, se spune într-un comunicat emis de Guvern.

Printre membrii noului consiliu sunt conducători ai principalelor instituții medicale din R. Moldova, specialiști din domeniul medical, secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și asociațiilor din domeniul medical.