Guvernul cere revizuirea unei hotărârii CtEDO, după ce a executat-o parțial achitând despăgubiri de 1,5 mln de euro2Foto© timpul.md

Guvernul cere revizuirea unei hotărârii CtEDO, după ce a executat-o parțial achitând despăgubiri de 1,5 mln de euro

, 5 știri, 2 vizualizări

Guvernul a solicitat CEDO să-și revizuiască decizia din 18 februarie în dosarul Centrului comercial  Gemenii după ce le-a restituit păgubașilor suma de 1,7 milioane de euro, ce constituie venitul ratat, prejudiciul moral și cheltuielile de judecată. Anticorupție.md scrie că autoritățile de la Chișinău s-au abținut să execute decizia instanței europene în partea ce ține de restituirea a peste 40 la sută din imobilul în care este amplasat centrul comercial sau să le achite proprietarilor echivalentul de 2,1 milioane de euro.

În cererea semnată de agentul guvernamental la CEDO, Oleg Rotari, în adresa instanței europene, se invocă că păgubiților le-au fost acordate prea multe spații în Complexul Gemenii, că numărul de acțiuni a fost calculat greșit și că aceștea nu au avut în proprietate imobilele concrete care trebuie să le fie retrocedate.

Agentul guvernamental a depus la 18 martie 2020 în Curtea Supremă de Justiție, peste o lună de la pronunțarea deciziei, cererea de revizuire a dosarului Gemenii din anul 2005, prin care cinci acționari au fost lipsiți de proprietate. Ulterior, Oleg Rotari a solicitat repetat amânarea examinării revizuirii.