Guvernul României a ratificat Acordul cu Republica Moldova pentru un ajutor financiar nerambursabil de 100 milioane euro5Foto© publika.md

Guvernul României a ratificat Acordul cu Republica Moldova pentru un ajutor financiar nerambursabil de 100 milioane euro

, 10 știri, 7 vizualizări

"A fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea Programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova. Este un acord semnat la Chișinău la 11 februarie 2022, atunci când a avut loc și ședința comună de guvern între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României", a precizat Dan Cărbunaru, după ședința de Guvern.

El a spus că acest acord este "unul dintre principalele instrumente prin care România sprijină în mod concret eforturile Republicii Moldova de a se dezvolta durabil și de avansa pe calea reformelor și apropierii sale de UE".

"De altminteri, și din partea UE ați văzut recent decizii suplimentare de sprijin pentru Republica Moldova", a adăugat el.