14,5 milioane de lei vor fi alocate pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale.

14,5 milioane de lei vor fi alocate pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale.

28 știri, 16

Cabinetul de Miniștri a aprobat în ședința de astăzi, 15 februarie, alocarea a 14,5 milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale. Cea mai mare parte din sumă, 9 milioane de lei, va fi alocată Agenției Rezerve Materiale în scopul recuperării cheltuielilor pentru bunurile transmise din rezervele materiale de stat pentru lichidarea consecințelor vântului puternic cu grindină din iunie 2016.

Alte 3,9 milioane de lei vor fi transferate Consiliului Raional Edineț pentru lucrările de reconstrucție a podului de acces în satul Trinca, deteriorat în urma ploilor abundente din vara anului 2014. Restul mijloacelor bănești sunt destinate lichidării consecințelor calamităților naturale din raioanele Leova, Florești, Ungheni și Soroca, precum și Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Î.S.

„Administrația de Stat a Drumurilor”. Autoritățile publice urmează să pregătească documentele necesare. Ulterior, Ministerul Finanțelor va acoperi cheltuielile menționate. Fondul de intervenție al Guvernului este destinat finanțării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, în caz de epidemii, dar și în alte situații excepționale.

    Citește pe gov.md