Guvernul va aloca cca 50 milioane de lei pentru dotarea școlilor cu materiale antiepidemice5Foto© jurnal.md

Guvernul va aloca cca 50 milioane de lei pentru dotarea școlilor cu materiale antiepidemice

, 13 știri, 2 vizualizări

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ședința săptămânală cu președintele țării,Igor Dodon, și speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Oficialii au discutat evoluția situației epidemiologice, măsurile întreprinse de Executiv în vederea susținerii sectorului agricol afectat de intemperii, dar și etapele de pregătire pentru reluarea procesului educațional.

În cadrul briefingului de presă, premierul a menționat că Guvernul va aloca cca 50 milioane de lei pentru dotarea instituțiilor de învățământ cu dispozitive medicale, consumabile și dezinfectanți, pentru a reduce la maxim riscurile sanitare pentru copii: „Suntem în plină campanie de pregătire pentru începerea noului an scolar. Sperăm că va începe, tradițional, la 1 septembrie, după modelele lansate de MECC și respectând instrucțiunile propuse de CNESP.”

Un subiect important discutat la ședința conducerii țării a fost și cel legat de ratificarea acordului de 100 milioane de euro oferit Republicii Moldova de UE, dar și reluarea negocierilor cu Federația Rusă privind creditul de 200 milioane de euro. Următorul pas va fi aprobarea lor de către Legislativ.