Guvernul va organiza evenimente de comemorare a celor căzuți în războiul de pe Nistru6Foto© deschide.md

Guvernul va organiza evenimente de comemorare a celor căzuți în războiul de pe Nistru

, 9 știri, 2 vizualizări

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Planul manifestărilor consacrate Zilei comemorării celor căzuți în războiul de pe Nistru, marcată anual la data de 2 martie. Documentul include o serie de acțiuni, care vor fi organizate atât în municipiul Chișinău, cât și în localitățile țării.

În capitală, ceremonia va începe cu Marșul Memoriei, depuneri de flori și un miting de comemorare la Complexul memorial „Eternitate”. În același timp, în instituțiile de învățământ din țară și în unitățile militare vor fi organizate întâlniri cu veteranii războiului de pe Nistru. Eroii căzuți pe câmpul de luptă vor fi comemorați prin organizarea expozițiilor, difuzarea emisiunilor tematice TV și radio, precum și desfășurarea competițiilor sportive. Totodată, în mai multe localități vor fi instalate plăci comemorative, iar unele străzi vor fi redenumite în memoria eroilor căzuți.

Planul de acțiuni prevede și acordarea ajutorului material anual familiilor participanților decedați în acțiunile de luptă și persoanelor cu dizabilități în urma războiului. Aceștia vor beneficia și de asistența medicală necesară.