Hartă interactivă pentru monitorizarea persoanelor suspecte de Covid-19, elaborată de MAI2Foto© adevarul.ro

Hartă interactivă pentru monitorizarea persoanelor suspecte de Covid-19, elaborată de MAI

, 6 știri, 10 vizualizări

Harta constă dintr-un sistem cu bază de date, care permite  poliției și medicilor să afle câte persoane intră în țară, câte au completat fișe epidemiologice, cât de repede ajunge persoana la locul de autoizolare indicat în fișă și ce se întâmplă cu ea atât timp cât se află în autoizolare, a anunțat ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, în cadrul unui briefing de presă.

Șeful Centrului de analiză a informațiilor al Inspectoratului General de Poliție, Ion Botnari, a menționat că harta interactivă permite identificarea locului, chiar și a străzii unde se atestă un număr concentrat de persoane suspecte de COVID-19. Baza de date conține informații din fișele epidemiologice și permite verificarea acestora și sintetizarea lor la nivel național, implicit  identificarea regiunilor cele mai afectate.

„Prin intermediul acestei hărți, avem capacitatea să monitorizăm numărul total de persoane suspecte, la adresa indicată de fiecare în fișă. Totodată, sistemul permite de a verifica motivul din care persoana se află la evidență și țara din care a venit”, a declarat Ion Botnari.