Horus și Silovîe mașinî au fost notificate despre rezilierea contractului pentru Termoelectrica3Foto© zdg.md

Horus și Silovîe mașinî au fost notificate despre rezilierea contractului pentru Termoelectrica

, 5 știri, 15 vizualizări

„Unitatea consolidată pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul energeticii, la data de 13 mai 2022, a expediat către consorțiul companiilor SRL ”Horus” și JSC ”Power Machines” notificarea privind rezoluțiunea contractului nr. 9134-B1.1 pentru reconstrucția Unității nr 2, reparația capitală a turbinei și înlocuirea suprafeței de încălzire a cazanului la Unitatea nr. 3, din cadrul centralei cu termoficare Sursa 1”, a spus ministrul, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

Firma rusească Silovîie Mașinî nu va implementa proiectul de reabilitare al motoarelor de la Termoelectrica. Guvernul a decis să anuleze licitația. „În perioada următoare vor urma demersurile necesare către Banca Mondială pentru a încheia această licitație complet”, a declarat vicepremierul, Andrei Spînu.

Șefa statului, Maia Sandu, a spus că nu există o altă companie decât „Silovîie Mașinî”, care a câștigat licitația de la Termoelectrica ca să repare acele turbine. Aceasta a menționat în cadrul unei conferințe de presă că personal a studiat situația legată de licitație. Pe de altă parte, fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că președinta „a fost dezinformată de domnul Spînu”, iar o astfel de abordare este „exclusivistă, greșită și miroase a monopol”.