Hotelul Zarea nu și-a găsit cumpărătorul nici la runda de privatizare din acest an4Foto© tv8.md

Hotelul Zarea nu și-a găsit cumpărătorul nici la runda de privatizare din acest an

, 7 știri, 8 vizualizări

Întreprinderea de Stat Hotelul „Zarea”, expus până acum de mai bine de zece ori la concurs comercial, nu și-a găsit cumpărătorul nici la runda de privatizare din acest an, organizată în perioada 17 iulie - 18 august.

Într-un răspuns pentru IPN, directorul general adjunct al Agenției Proprietății Publice, Mihai Soțchi, a precizat că, odată cu finalizarea primei runde de privatizări, APP intenționează organizarea unei noi runde, orientativ în perioada septembrie-octombrie anul curent, în cadrul căreia vor fi expuse la vânzare bunurile nesolicitate în cadrul primei expuneri, inclusiv și complexul patrimonial unic – Hotelul „Zarea”.

Hotelul „Zarea” a înregistrat la sfârșitul anului 2016 pierderi de aproape 250 de mii de lei, iar la sfârșitul anului următor – aproape 60 de mii de lei. La data de 31 decembrie 2018, hotelul a înregistrat profit în sumă de aproape 76 de mii de lei, iar la 31 decembrie anul trecut – profit în sumă de 343 de mii de lei. Hotelul  și-a stopat activitatea doar pe perioada declarării stării de urgență. Ulterior, odată cu ridicarea restricțiilor aferente domeniului de activitate, și-a reluat activitatea.