Apelul Grupului de inițiativă civică privind inițierea referendumul legislativ de anulare a sistemului electoral mixt
Foto: curentul.md

Apelul Grupului de inițiativă civică privind inițierea referendumul legislativ de anulare a sistemului electoral mixt

6 știri, 5

Grupul de inițiativă civică a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că duminică, 17 decembrie curent, începând cu ora 10.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, va avea loc adunarea de constituire a Grupului de inițiativă privind inițierea referendumul legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, informează CURENTUL.

Valeriu Pașa: „În mod repetat, facem apel către cei care susțin inițiativa și, dacă nu s-au înscris pe site-ul nostru, să vină direct, având cu ei buletinul de identitate și o copie, ca să treacă procedura de înregistrare. Deocamdată avem o estimare de 500-550 de persoane, care s-au expus poziția de a participa. Facem apel la implicare, o primă oportunitate încât cetățenii să aprobe ei singuri o lege, în contextul în care deputații nu reprezintă votul cetățenilor și nu au legitimitatea de a aproba o lege atât de importantă”.

Victor Ciobanu: „Am remarcat o reacție bolnăvicioasă din partea holdingului la cifrele reale prezentate de BOP. Cu siguranță a deranjat acest sondaj, vedem că sistemul mixt este susținut doar de 16% din respondenți. Și sondajele precedente, chiar făcute la comandă, arată cam aceleași date”.

Lilia Carasciuc: „În RM este o situație de monopol în politică și monopolul lucrează pe alte reguli. Monopolul controlează toată piața și nu dă posibilitate pentru democrație, alternative. Această inițiativă este de a înlătu...

    Citește pe curentul.md