Iată pe cine găgăuzii îl văd Guvernator, după alegeri!4Foto© agora.md

Iată pe cine găgăuzii îl văd Guvernator, după alegeri!

, 12 știri, 9 vizualizări

Dacă duminica viitoare vor avea loc alegerile Bașcanului Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia, 29% dintre persoanele intervievate nu știu cu cine să voteze.

Pentru actuala bașcană a Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia, Irina Vlah, sunt gata să voteze 50,9% din respondenți, pentru Nicolai Dudoglo – 5,3%, pentru Serghei Anastasov – 3,8%, pentru Vladimir Kîssa – 2,6%. Pentru socialistul Fiodor Gagauz doar 1,5% ar fi gata să voteze, pentru Ivanna Köksal – 1,4%, pentru Dmitrii Konstantinov – 1,3%, pentru Ivan Topal – 1,1%, pentru Aleksandr Tarnavskii – 1%, iar ceilalți concurenți au acumulat sub 1%.

Cercetările de teren în cadrul sondajului de opinie cu genericul „Opțiunile sociopolitice ale locuitorilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia în preajma alegerilor Bașcanului” au fost efectuate în perioada 15-19 martie 2019 pe un eșantion de 1029 respondenți din 22 de localități, reprezentativ pentru populația adultă a Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia, cu o eroare maximală de + 2,6%.