Igor Dodon a obținut al treilea mandat de președinte al Federației de Șah10Foto© tribuna.md

Igor Dodon a obținut al treilea mandat de președinte al Federației de Șah

, 19 știri, 23 vizualizări

A avut loc Adunarea de dare de seamă și alegeri a Federației de Șah a Republicii Moldova, în cadrul căreia Igor Dodon a fost reales în funcția de președinte al Federației de Șah din Republica Moldova, pentru al III-lea mandat. Funcția de președinte al Federației de Șah din RM este deținută de Igor Dodon din anul 2011, fiind ales în unanimitate în cadrul celei de-a patra Conferințe a federației de profil, informează TRIBUNA.

În raportul său de totalizare Igor Dodon a menționat că în perioada 2016-2021, Federația a cunoscut o nouă etapă de dezvoltare, prin continuarea tradițiilor frumoase a șahului moldovenesc, dar și modernizarea metodelor de propagare a șahului.

„Pe parcursul acestor ani au fost constituite asociații teritoriale de șah în toate raioanele țării. Pentru propagarea șahului în rândul copiilor specialiștii Federației au elaborat Curriculumul de șah (optional) pentru instituțiile de învățămînt primar. Au fost create și dotate cu inventar 143 de cluburi sportive de șah în instituții de învățămînt și case de cultură în diferite localități.