Igor Dodon, acuzat de Ilan Șor că promisiunea făcută exportatorilor moldoveni a fost doar acțiuni de publicitate3Foto© publika.md

Igor Dodon, acuzat de Ilan Șor că promisiunea făcută exportatorilor moldoveni a fost doar acțiuni de publicitate

, 8 știri, 26 vizualizări

Ilan Șor, primarul orașului Orhei, degrevat din funcție, și președintele țării, Igor Dodon, se întrec în promisiuni privind soluționarea problemei exportatorilor moldoveni, care livrează mărfuri în Rusia. Asta după ce Guvernul de la Moscova a interzis, la sfârșitul anului trecut, tranzitarea produselor importate prin Ucraina. Cei doi au anunțat că au solicitat executivului rus să remedieze situația. Ilan Șor îl acuză însă pe șeful statului Igor Dodon că a luat atitudine cu mare întârziere. Asta în condițiile în care se laudă că este preocupat de problemele moldovenilor stabiliți în Rusia.

"Președintele nostru se odihnește, dar el a uitat că nu toți cetățenii simpli se odihnesc. Asta se numește farsă politică. Anume din acest motiv, nu vom aștepta ca domnul Dodon să soluționeze aceasta problemă, prin acțiuni de PR. Nu excludem că această problemă a fost creată artificial", a declarat Ilan Șor, președintele Partidului "ȘOR".

Ilan Șor a mai spus că partidul pe care îl conduce, prin intermediul Congresului Comunităților Ruse, i-a ajutat pe mai mulți exportatori de la noi să transmită o scrisoare către Guvernul de la Moscova în care cer rezolvarea problemei. De asemenea, Partidul "ȘOR" a anunțat că începe campania de colectare a semnăturilor cetățenilor afectați de decizia Rusiei, care, la fel, vor fi transmise executivului de la Moscova. Șor a mai precizat că regretă faptul că Dodon, dar și alți politicieni de la noi urmăresc să obțină capital pe seama problemelor oamenilor.