Igor Dodon ar fi pretins 50 milioane de euro de la miliardarul rus Andrei Goncearenco. Dezvăluirile lui Renato Usatîi2Foto© canal2.md

Igor Dodon ar fi pretins 50 milioane de euro de la miliardarul rus Andrei Goncearenco. Dezvăluirile lui Renato Usatîi

, 5 știri, 8 vizualizări

Igor Dodon ar fi pretins mită de 50 de milioane de euro de la actualul administrator al Aeroportului Chișinău pentru ca Executivul să renunțe la pretențiile privind concesionarea acestuia. Acuzațiile vin din partea primarului orașului Bălți, Renato Usatîi, care susține că are informația de la o sursă sigură de la Moscova. Igor Dodon nu a comentat acuzațiile.

Potrivit lui Usatîi, Igor Dodon i-ar fi spus investitorului rus, Andrei Gonciarenko, cel care a preluat pachetul majoritar al Avia Invest, că va avea grijă ca guvernul să renunțe la pretențiile privind concesionarea aeroportului, dacă acesta îi va accepta oferta.

„Vărsătorul a cerut de la Goncearenco 50 milioane de euro pentru a închide subiectul cu aeroportul și ca acesta să fie mușamalizat. Asta ar fi fost prima lui solicitare. A doua a fost ca aeroportul să ajungă la cine va vrea Dodon. Evident că, la această dorință a lui Dodon, atât Goncearenco, cât și alții de la Moscova, au rămas uimiți de pofta Vărsătorului.”