Igor Dodon: Funcția de președinte al Parlamentului ar fi o garanție pentru socialiști2Foto© adevarul.ro

Igor Dodon: Funcția de președinte al Parlamentului ar fi o garanție pentru socialiști

, 8 știri, 7 vizualizări

„Speakerul Parlamentului este aproape imposibil de a fi scos din funcție. În ultimii zece ani de guvernare pro-europeană o dată a fost scos speakerul, în 2013, mai mult nu a fost”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon spune că a făcut tot posibilul în calitatea sa de președinte al Republicii Moldova pentru ca să existe o majoritate parlamentară. De asemenea, șeful statului consideră că responsabil de alegeri anticipate, dacă acestea vor avea loc, va fi blocul ACUM. Totuși,  președintele menționează că până când nu există o altă decizie a Consiliului republican al PSRM, mai există o șansă.

Întrebat dacă PSRM este gata să facă o coaliție cu Partidul Democrat, președintele a menționat că ultima în decizie a Consiliului republican se spune clar că fie se formează o majoritate cu ACUM, fie se merge la alegeri anticipate. „Să presupunem că democrații ar fi gata să accepte ceea ce am înaintat pentru coaliție de la ACUM. Socialiștii ar fi puși în situația să decidă ce fac. Nu știu, nu pot să vă spun la această etapă. Pot să vă spun că socialiștii, la această etapă, nu examinează o coaliție cu PDM”, a declarat șeful statului.