Igor Dodon își duce soția și bodyguarzii la ONU. Deplasare de lux a președintelui la New York3Foto© deschide.md

Igor Dodon își duce soția și bodyguarzii la ONU. Deplasare de lux a președintelui la New York

, 6 știri, 5 vizualizări

Igor Dodon va zbura la New York, pentru a participa la cea de-a 74-a Sesiunea a Adunării Generale a ONU, în fruntea unei delegații fără precedent pentru Republica Moldova, alături de soția sa, trei consilieri, doi membri ai aparatului prezidențial, doi bodyguarzi, un cameraman și un fotograf.

În total din delegația președintelui vor face parte 11 persoane, informează deschide.md

Surse ale Deschide.MD au informat că deși segmentul înalt al Sesiunii va începe pe 24 septembrie, iar discursul lui Igor Dodon este planificat pentru 27 septembrie, delegația prezidențială se va afla la New York de pe 22 până pe 28 septembrie. În mod firesc, delegațiile înalte se deplasează la Sesiunile Adunării generale ale ONU pentru 3 zile, șederea fiind corelată cu data în care se ține discursul.

După numărul de participanți, delegația președintelui poate fi comparată cu o delegație a Germaniei, Franței sau chiar a Federației Ruse. Important este că la Sesiune va participa și o delegație a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în frunte cu ministrul Nicu Popescu, delegație care în mod normal este alcătuită din 4-5 persoane. Astfel, bugetul de stat va acoperi deplasarea la New York a cel puțin 15 persoane.