Igor Dodon nu exclude că până la sfârșitul anului va fi suspendat din nou

Igor Dodon nu exclude că până la sfârșitul anului va fi suspendat din nou3Foto© agora.md

Igor Dodon nu exclude că până la sfârșitul anului va fi suspendat din nou

, 6 știri, 15 vizualizări

Șeful statului nu exclude că va fi demis din funcție pentru a cincea oară până la sfârșitul anului. Potrivit lui, suspendarea va avea loc în legătură cu refuzul său de a promulga patru legi remise repetat de către Parlament.

„Astăzi, se vorbește despre o altă suspendare temporară și înlăturarea completă a acestuia din funcție. O încercare de suspendare temporară, cel mai probabil, va avea loc înainte de sfârșitul anului, deoarece există patru legi pe care nu le-am semnat, dar m-am adresat Curții Constituționale pentru o explicație cât de constituționale sunt deciziile parlamentului. Cel mai probabil, va exista o încercare de a merge în conformitate cu acest scenariu, parlamentul nu va mai avea altă șansă”, a declarat șeful statului pentru Ria Novosti.

Cât privește declarația lui Andrian Candu de a-l demite, Igor Dodon spune că a fost o declarația emoțională. „Mi se pare că acestea erau declarații emoționale, nu sunt în interesul autorităților. Orice încercare de a începe procedura de impeachment vor avea efecte negative asupra partidului, care controlează guvernul actual”, a mai spus șeful statului susținând că potrivit lui oponenților săi nu le trebuie acest lucru, dar el este pregătit și pentru un astfel de scenariu.

Ideea acestei întâlniri a apărut pe 6 septembrie, în cadrul unei întâlniri de la Condrița, pe malul drept al Nistrului. Apoi, Krasnoselski s-a oferit să ne întâlnim după trei luni în Transnistria. Suntem pregătiți pentru această întâlnire. Dacă invitația rămâne în vigoare, ea va avea loc la sfârșitul anului
Igor Dodon,
Igor Dodon se arata disponibil pentru o noua intrevedere cu…