Igor Dodon nu exclude că până la sfârșitul anului va fi suspendat din nou3Foto© agora.md

Igor Dodon nu exclude că până la sfârșitul anului va fi suspendat din nou

, 6 știri, 15 vizualizări

Șeful statului nu exclude că va fi demis din funcție pentru a cincea oară până la sfârșitul anului. Potrivit lui, suspendarea va avea loc în legătură cu refuzul său de a promulga patru legi remise repetat de către Parlament.

„Astăzi, se vorbește despre o altă suspendare temporară și înlăturarea completă a acestuia din funcție. O încercare de suspendare temporară, cel mai probabil, va avea loc înainte de sfârșitul anului, deoarece există patru legi pe care nu le-am semnat, dar m-am adresat Curții Constituționale pentru o explicație cât de constituționale sunt deciziile parlamentului. Cel mai probabil, va exista o încercare de a merge în conformitate cu acest scenariu, parlamentul nu va mai avea altă șansă”, a declarat șeful statului pentru Ria Novosti.

Cât privește declarația lui Andrian Candu de a-l demite, Igor Dodon spune că a fost o declarația emoțională. „Mi se pare că acestea erau declarații emoționale, nu sunt în interesul autorităților. Orice încercare de a începe procedura de impeachment vor avea efecte negative asupra partidului, care controlează guvernul actual”, a mai spus șeful statului susținând că potrivit lui oponenților săi nu le trebuie acest lucru, dar el este pregătit și pentru un astfel de scenariu.