Igor Dodon: Organizarea festivalurilor minorităților sexuale trebuie condamnate cu fermitate
Foto: www.zdg.md

Igor Dodon: Organizarea festivalurilor minorităților sexuale trebuie condamnate cu fermitate

9 știri, 6

În timpul discursului pe care l-a ținut în cadrul inaugurării Congresului Mondial al Familiei, președintele Igor Dodon a declarat că minoritățile sexuale reprezintă un pericol la adresa familiilor tradiționale, care sunt formate „exclusiv dintre un bărbat și o femeie”, iar festivalurile comunității LGBT ar trebui scoase în afara legii.

Șeful statului a menționat că instituția familiei este supusă distrugerii, iar societatea cunoaște mai multe probleme, cum ar fi migrația, depopularea, creșterea numărului de divorțuri și avorturi: „Cu toate acestea, actualmente există amenințări și mai grave la adresa instituției familiei. Este vorba de folosofia anti-familială. Aceasta se bazează pe lipsirea mamei și tatălui de rolurile lor firești în familie”.

Igor Dodon a mai precizat că festivalurile minorităților sexuale ofensează valorile și moralitatea publică: „Sunt convins că o astfel de propagandă nu ar trebui să aibă loc în societatea noastră. Organizarea festivalurilor minorităților sexuale și al altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnate cu fermitate, poate chiar scoasă în afara legii. În acest context, țin să declar că sunt dispus să sprijin toate organizațiile și asociațiile părinților create pentru a proteja copiii contra influenței negative”.

Potrivit președintelui, anul 2019 va fi declarat anul familiei, iar în acest scop va și p...

    Citește pe zdg.md