Igor Munteanu: Privatizarea Air Moldova a fost ineficientă, netransparentă și ilegală3Foto© agora.md

Igor Munteanu: Privatizarea Air Moldova a fost ineficientă, netransparentă și ilegală

, 5 știri, 12 vizualizări

„În 2017, statul a ținut să salveze compania Air Moldova, oferind un ajutor. Din audierile de astăzi, am reținut că ajutorul nici măcar nu a fost returnat și nu este clar care au fost măsurile de restructurare care au fost luate în urma ajutorului oferit de stat”, a precizat Igor Munteanu.

Deputatul a spus că privatizarea nu a fost făcută prin proiecte individuale, cu atragerea unui consultant financiar independent, așa cum prevede legea, ci printr-un simplu concurs comercial. „Perioada de colectare a ofertelor pentru concursul comercial a fost de doar 39 de zile calendaristice. Perioada de expunere la privatizare recomandată de evaluatorii profesioniști pentru comercializarea Air Moldova ar fi fost de nouă luni”, a spus Igor Munteanu.

Potrivit deputatului, cumpărătorii Air Moldova nu și-au îndeplinit îndatoririle contractuale de a achita datoriile companiei. „Mai mult decât atât, Blue Air a declarat public că nu intenționează să investească resurse financiare pentru achitarea datoriilor și dezvoltarea Air Moldova”, a declarat Igor Munteanu.