Ilan Șor a contractat o companie de avocatură din Marea Britanie, care îl va apăra în instanțele de judecată din Republica Moldova6Foto1Video© realitatea.md

Ilan Șor a contractat o companie de avocatură din Marea Britanie, care îl va apăra în instanțele de judecată din Republica Moldova

, 10 știri, 6 vizualizări

Pentru a opri aceste fărădelegi, Ilan Șor a cooptat în apărarea sa o companie de avocatură din Marea Britanie. Este vorba de BCL Solicitors LLP, a treia din regat, după numărul proceselor câștigate.

Potrivit avocatului Aureliu Colenco, în acest moment, este imposibil de a asigura o apărare eficientă și liberă a lui Ilan Șor în instanțele de judecată din Republica Moldova.

„Numeroasele numiri dubioase în justiție, încălcarea normelor procesuale de către instanțele judecătorești la examinarea cauzei lui Ilan Șor, inegalitatea armelor în fața instanțelor judecătorești, când avocații sunt puși în situații defavorabile în raport cu procurorii, încălcarea drepturilor avocaților și ale inculpatului, încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, respingerea abuzivă a interogării martorilor apărării au dus la faptul că, la insistenta avocaților, a fost contractată compania de avocați din Marea Britanie.