Ilegalități cu imobile, comise de către un grup infracțional chiar în incinta Primăriei capitalei. Șapte persoane, reținute

Ilegalități cu imobile, comise de către un grup infracțional chiar în incinta Primăriei capitalei. Șapte persoane, reținute

5 știri, 21

Șapte persoane, printre care specialiști în domeniul construcțiilor, au fost reținute astăzi în urma unor percheziții efectuate de către CNA și procurorii anticorupție în sediile Primăriei capitalei, Serviciului cadastral teritorial (SCT) Chișinău și la domiciliile suspecților. Persoanele în cauză sunt cercetate penal într-un dosar de corupere, fals în acte și trafic de influență și riscă până la șapte ani de închisoare, dacă vor fi găsite vinovate.

Potrivit materialelor anchetei, din 2017 până în prezent, un grup de persoane a închiriat un birou în sediul Primăriei municipiului Chișinău, punând în aplicare o schemă infracțională de legalizare a construcțiilor autorizate și neautorizate din raza Chișinăului în interesul unor persoane fizice și juridice. Grupul era format din doi coordonatori, care s-au dovedit a fi capii schemei, și mai mulți specialiști în construcții: experți tehnici, proiectanți, ingineri, diriginți de șantier, care făceau parte din Comisia de recepție finală a lucrărilor.

În conformitate cu atribuțiile prestabilite, capii rețelei identificau persoane, care intenționau să-și perfecteze actele de recepție finală a construcțiilor, le asigurau întregul portofoliu de documente, după care implicau membrii Comisiei pentru semnarea procesului-verbal final.

    Citește pe independent.md