Imagini apocaliptice în SUA: Mii de oameni și-au abadonat casele și au fugit din calea flăcărilor uriașe

Imagini apocaliptice în SUA: Mii de oameni și-au abadonat casele și au fugit din calea flăcărilor uriașe

6 știri, 15

Autoritățile din statul american California au emis, joi, ordine de evacuare pentru aproximativ 200.000 de locuitori, în condițiile în care incendiile de vegetație s-au extins în ultimele ore, relatează site-ul agenției The Associated Press.

Sute de case din zona metropolitană a Los Angelesului și dincolo de aceasta au fost distruse începând de luni, dar pompierii nu au reușit să ajungă și în zonele greu afectate pentru a avea date exacte privind pagubele. Incendiile sunt controlate doar în proporție de 5%.

Cele cinci focare de incendiu au provocat închiderea unor autostrăzi, școli și muzee, au întrerupt producțiile TV și au generat un nor de fum periculos deasupra regiunii. Deocamdată nu au fost înregistrate decese, fiind raportate doar câteva persoane rănite.

Numărul locuitorilor afectați în California a ajuns la 46.000. Peste 300 de angajați ai Departamentului de Pompieri din Los Angeles intervin la fața locului, iar la nivel statal sunt peste 2.000 de membri ai serviciilor de intervenție, potrivit Mediafax.

Serviciul american de meteorologie a extins avertizarea de cod roșu în mare parte din regiunea Californiei de Sud până sâmbătă. Vântul puternic, de până la 129 de kilometri la oră, favorizează extinderea focului.

În luna octombrie, 36 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetație care au afectat timp de o săptămână nordul statului american California.

    Citește pe independent.md