Imaginile spectaculoase cu dezertarea soldatului nord-coreean, făcute publice

Imaginile spectaculoase cu dezertarea soldatului nord-coreean, făcute publice

5 știri, 17

Dezertarea dramatică și spectaculoasă a soldatului nord-coreean la 13 noiembrie, care a trecut în fugă frontiera spre Coreea de Sud sub gloanțelor militarilor din Coreea de Nord, a fost surprinsă în imagini, care au fost făcute publice miercuri, relatează AFP.

Extrem de grav rănit și salvat în partea sud-coreeană a frontierei, militarul, care a trecut prin „zona comună de securitate” (JSA) la Panmunjom, singurul sector al Zonei Demilitarizate (DMZ) unde cele două armate rivale sunt față în față, primește în continuare îngrijiri într-un spital sud-coreean.

Comandamentul Națiunilor Unite în Coreea (UNC) a făcut publice miercuri imaginile spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere, care arată fuga militarului nord-coreean, urmărit de alți soldați, dintre care unul trece chiar linia de demarcație militară (LDM) cu Sudul, face câțiva pași, ezită și se întoarce în Nord.

Soldatul rănit este apoi salvat de trei militari sud-coreeni care s-au dus înspre el târându-se pe pământ.

Se întâmplă foarte rar ca militari nord-coreeni să fugă în Sud prin JSA, care este o atracție turistică majoră pentru străinii ce vizitează Coreea de Sud.

Imaginile arată mai întâi un jeep condus de dezertor rulând cu mare viteză pe un drum complet gol care duce spre satul de frontieră Panmunjom, după care se oprește în apropiere de linia de demarcație.

Soldatul iese din mașină și începe să alerge, ur...

    Citește pe independent.md