Ministrul Tudor Ulianovschi l-a primit pe Ambasadorul SUA în Republica Moldova James Pettit
Foto: 24h.md

Ministrul Tudor Ulianovschi l-a primit pe Ambasadorul SUA în Republica Moldova James Pettit

5 știri, 9

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi l-a primit astăzi pe Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova James Pettit, relatează Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul dialogului purtat au fost abordate o serie de subiecte de interes mutual, precum și trasate obiectivele prioritare ale cooperării moldo-americane pentru perioada imediat următoare. Părțile au discutat agenda contactelor bilaterale la nivel înalt, precum și relansarea activității grupurilor comune de lucru din cadrul Dialogului Strategic R. Moldova – Statele Unite ale Americii, notează sursa citată de Moldpres.

Ambasadorul James Pettit a apreciat înalt rezultatele vizitei șefului diplomației moldovenești la Washington D.C. (31 ianuarie – 2 februarie), cât și eforturile guvernării de la Chișinău în vederea accelerării reformelor democratice structurale. La rândul său, ministrul Tudor Ulianovschi a exprimat gratitudinea părții moldovenești pentru sprijinul și asistența tehnică oferită de către SUA țării noastre și s-a pronunțat pentru realizarea acțiunilor convenite în cadrul întrevederii sale cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice Bridget Brink.

Ministrul a salutat faptul înregistrării pe agenda Congresului american a proiectului de rezoluție privind impuls...

    Citește pe 24h.md