Republica Moldova este membru important al INTERPOL, contribuind la schimbul de informații și la crearea bazei de date
Foto: 24h.md

Republica Moldova este membru important al INTERPOL, contribuind la schimbul de informații și la crearea bazei de date

8 știri, 4

Probleme ale securității globale și interacțiunea dintre structurile polițienești și Organizația Internațională de Cooperare a Forțelor de Poliție – INTERPOL, au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și președintele INTERPOL, Meng Hongwei, aflat în vizită oficială în țara noastră, Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul a accentuat rolul important al OIPC INTERPOL pe plan internațional în facilitarea cooperării polițienești transfrontaliere prin schimbul eficient de informații, oferirea suportului analitic și a asistenței tehnice și operaționale organelor de drept în combaterea criminalității internaționale, scrie Moldpres.

Președintele INTERPOL a spus că Republica Moldova este un membru important al organizației, cu o contribuție semnificativă în crearea bazei de date și a schimbului de informații, ocupând locul 17 printre țările-membre INTERPOL. Meng Hongwei a apreciat prestația bună a reprezentanților Republicii Moldova în cadrul Organizației și contribuția semnificativă la consolidarea parteneriatului, a șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, care este membru al Comitetului Executiv INTERPOL din partea continentului European și a șefului Comisiei de control al fișierelor, Vitalie Pîrlog.

Oficialii au menționat că Republica Moldova are o poziție strategică între Vest și Est, lucru important pentru combatere...

    Citește pe 24h.md